Hund og mennesket

Hunden og mennesket har hatt et nært forhold i tusener av år og historien om hundens domestisering er en fascinerende. Det er antatt at ulver og ville hunder ble rekruttert av mennesker for å hjelpe til med jakt og beskyttelse for rundt 15 000 år siden og det var starten på det nære båndet som hunder og mennesket har knyttet gjennom å dele arbeid og hjem. Og mennesker har trent og avlet hunder for å hjelpe dem med jakt, beskyttelse og selskap. Noe som har resultert i at vi i dag har over 400 registrerte raser, ganske så ulike i form og utseende men allikevel like, og alle stammer fra det samme utgangspunkt, nemlig ulven.

Det er sagt at hunden er menneskets beste venn og det er lett å se hvorfor, hunder har evnen til å tilpasse seg og kommunisere med mennesker på en unik måte og vi er begge en type flokkdyr.

I dag er hunder en viktig del av mange menneskers liv, de brukes som følgesvenner, terapihunder, redningshunder og til å hjelpe personer med funksjonshemninger. Hunder er også ofte en del av familien og blir elsket og ivaretatt som sådan. Turer og lek med hunden kan bidra til å øke fysisk form og redusere risikoen for hjertesykdommer og andre helseproblemer, men også å redusere stress og ensomhet hos mennesker, og kan også bidra til å øke følelsen av tilhørighet og sosialt samhørighet. Hund er blitt en vesentlig viktig del av vårt samfunn, det er det ingen tvil om.

Men det er også viktig å huske på at hunder er et levende vesen med sine egne behov og følelser. De trenger riktig ernæring, mosjon, sosialisering og opplæring for å trives. Og de ulike rasene har litt ulike behov, noen trenger mer aktivitet enn andre, er jo derfor så fantastisk at det er så mange ulike raser. For det vil alltid finnes en som passer ditt liv og din livsstil, en som kanskje har de egenskaper som du kan ha nytte av. Det er viktig å undersøke og forstå hva som passer for den enkelte hunden før man skaffer seg en hund. Viktig med kunnskap om hundens egenskaper, bruksområde og behov, slik at den får det den trenger og du får det som passer deg. Det er grunnlaget for et godt hundeliv.

Hundene gir oss så mye kjærlighet og lojalitet tilbake og det er vår plikt å sørge for at de har et godt liv med oss. Derfor er det vår plikt å skaffe oss den kunnskapen som kreves for at vi skal kunne vise og lære hunden og gi den det aller beste livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *